dimarts, 28 d’octubre del 2014

TEMA 6: L'organització de les TIC als centres d'Infantil i Primaria. Pla TIC

Hola mestres, mestres en formació, pares i mares.

El dia 28/10/2014 les nostres companyes de magisteri ens han exposat un treball basat en l'Organització de les TIC als centres d'Infantil i Primaria, i també el Pla TIC.

Ens agradaria fer un petit resum del tractat en classe per a poder compartir-ho amb tots vosaltres:

Cal començar contextualitzant aquestos recursos amb la llei LOMCE, aquesta inclou i dòna molta importancia a les TIC com a element facilitador de les realcions d'ensenyança-aprenentatge
Però primer hem de saber perquè són importants les TIC. Són importants ja que tenen un gran impacte significatiu en el desenvolupament del aprenentatge dels estudiants i enforteix les seues competències per a la vida i el treball.
 A més, ens han donat molts recursos que podem utilitzar en les aules d'Infantil i Primaria, així com la seua distribució:




- Racons d'informatica amb ordinadors ( un ordinador per dos alumnes), càmeres de video i fotografia ( per a immortalitzar els moments de la classe), la pissarra digial, les tabletes ( gran reforçadors i motivadors), l'armari mòbil, i la web cam.


Continuant, han explicat què és el Pla TIC, així com les seues característiques:
El Pla TIC és un instrument de planificación que persegueix fonamentalment el desenvolupament del tractacment de la informació i competència digital i la integración de les TIC com a una eina didáctica en els procesos d'ensenyança-aprenentatge.


Per últim ens han donat idees de Aplicaciones Educatives que a nosaltres ens agradaria compartir amb tu!!
Com que les seues activitats anaven relacionades amb la naturalesa la primera activitat consistia en fotagrafiar plantes, que después es poden juntar i muntar una presentación Power Point.
La segona activitat consistia en anar al racó del ordinador i fer jocs amb aquest.
En la tercera activitat es contaba un conte de la naturalesa mitjançant la pissarra digital.
La quarta activitat proposada era fer activitats de matemàtiques des d'una pàgina web.
La quinta activitat consistia en fer una visita al parc Terra Natura on els xiquets vorien diferents animals, plantes, etc.
Per últim, han proposat fer una activitat on els xiquets mitjançant la web cam (Skype) han de relacionar-se i comunicar-se amb altres companys.

Esperem que vos servisca aquest petit resum.

                     
                      FINS LA PRÒXIMA!!!!



dilluns, 13 d’octubre del 2014

EDUCACIÓ?



El concepte d'EDUCACIÓ no és fàcil de definir ja que engloba diversos factors però hem trobat una frase concorde al que nosaltres pensem què és l'educació. Des del punt de vista de María Montessori.

També volem destacar que per fer aquest cartell hem treballat amb una pàgina online cridada AUTOMOTIVATOR.

dijous, 2 d’octubre del 2014

Buscant idees, una altra web.


Hola mestres, mestres en formació, pares i mares. Hem trobat aquesta web que ens agradaria compartir amb tots vosaltres, ja que dòna una gran quantitat d'idees i activitats que es poden portar a la fi tant en l'aula d'Educació Infantil, com en casa. Les activitats que més ens han agradat son la rosa i marca llibres del dia de Sant Jordi, la forma d'elaborar les normes de la classe, etc.
Per a poder accedir-hi sols heu de fer un "click" en la nostra gallina.





Oh benvinguts!!

Fem plastilina casera!!



Hola mestres, mestres en formació, pares i mares.
Avui vos portem un tutorial de com realitzar la vostra plastilina. Recomanem veure aquest vídeo ja que considerem que la plastilina és una ferramenta fonamental en l'Educació Infantil, ja que afavoreix la motricitat fina. A més, com que l'economia no ens acompanya,  és un recurs que està a la disposició de tothom.



Prova d'enllaços

Jo estudie a aquesta universitat:

http://www.ua.es
La meua universitat és, la Universitat d'Alacant. Així és la meua universitat.