dimarts, 16 de desembre del 2014

TEMA 11: Utilització educativa del so. Els podcast, la música i la ràdio.




 Hola mestresmestres en formaciópares i mares.

En la classe d'avui hem tractat l’utilització educativa del so concretament  els podcast, la música i la ràdio.

Què és un podcast?
Un podcast és un arxiu d'àudio gratuït, que pots descarregar i sentir en el teu ordinador o en un reproductor MP3, com un iPod. Els arxius es distribuïxen per mitjà d'un arxiu rss, per la qual cosa permet subscriure's i utilitzar un programa per a descarregar-ho i escoltar-ho quan l'usuari vullga.

Però i què és aleshores el podcasting?
Podcasting és l'acte de distribuir els podcasts o arxius àudio en Internet. És el procés de crear una gravació d'àudio i fer-la disponible en format MP3 via RSS.
I per últim, els programes destacats en este tipus d'arxius són :

  • Itunes

  • Juice








També van tractar un punt molt interessant com és la música en internet, en el dit punt es van centrar més a destacar els programes més útils, i són SPOTIFY, SOUNDCLOUD y AUDACITY.


SPOTIFY:
Spotify és una aplicació empleada per a la reproducció de música via streaming disponible en els sistemes operatius Microsoft Windows, Mac VOS X, Linux, Windows Phone, Symbian, iOS, Android, Java i BlackBerry (multiplataforma) . Permet escoltar en mode ràdio buscant per artista, àlbum o llistes de reproducció creades pels propis usuaris.

SOUNDCLOUD:
Soundcloud és una xarxa social per a músics, en la qual li'ls proporcionen canals per a la distribució de la seua música. Quelcom semblant a Start Mi Song o a Songpull, amb la diferència que ací la idea és mostrar la música ja acabada, llista per a ser escoltada. SoundCloud analitza la cançó i la seua onda sonora, amb l'objectiu que qualsevol que l'estiga escoltant puga deixar el seu comentari en un moment determinat de l'àudio.


AUDACITY:
 Audacity és un editor d'àudio lliure, gravació d'àudio en temps real, conversió de tipus d'arxius són algunes de les seues múltiples funcions. És fàcil d'usar i és l'editor d'àudio més utilitzat per GNU/LINUX.

L'últim punt tractat va ser la ràdio, però no per això menys importante... Hi ha diverses emissores de ràdio infantils i amb les que podem treballar en l'aula:
Ràdio Disney, Ràdio solidària amiga i Baby radio.

Quant a SO I DISPOSITIUS MÒBILS destaquem como un recursos la Tablet i els smartphones.
Per últim, les nostres companyes van proposar variabilitats didàctiques però per a ser més clares ací vos adjuntem el seu power:







Fins  la próxima!! Abraçades, María i Irene.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada