dimecres, 26 de novembre del 2014

Exposició tema 4. Internet aplicat a l'educació: Blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor

 Hola mestresmestres en formaciópares i mares.
L'11 de novembre les nostres companyes van exposar el tema d'Internet, aplicat a l'educació. És un tema realment útil i al meu semblar, a un dels quals més suc li podem treure, ja que internet és una eina imprescindible en el dia a dia, i de la qual podem obtenir diversos recursos per treballar a l'aula d'infantil.

El power exposat en classe és el següent:



D'ell, podem extreure diverses idees com les diferents definicions dels conceptes:

Wiki: Una wiki és una web amb historial de versions  en Internet en el qual tots poden crear, modificar i enllaçar pàgines web sense eines addicionals ni coneixements de HTML

Webquest: és un model didàctic que consisteix en una recerca guiada on la major part de la informació procedeix de Internet. A les hores algunes de les seus característiques son: atractiva, motivadora, treball col·laboratiu...

MiniQuest: simplifiquen la dinàmica de treball de les WebQuest, reduint-la a tres passos: l'escenari, la tasca i el producte. Estan dissenyades per a ser realitzades al llarg d'una única sessió de treball per part de l'alumnat i per a la iniciació al treball amb Internet.

La caçera del tresor:  Pàgina web amb una sèrie de preguntes i un llistat d'adreces d'Internet en les quals els alumnes han de cercar les respostes. Al final s'ha d'incloure la “gran pregunta”, la resposta de la qual no apareix directament en les pàgines web visitades.

Blog: és un lloc web que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent.. Algunes de les seues característiques són: Gratuït, interactiu i de fàcil publicació.

Per a aclarir conceptes sobre la caçera del tresor us deixem un vídeo:

https://www.youtube.com/watch?v=mE-FjgDxwdA





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada